motherloveblogfacebook

Dacă ai impresia că bebelușul tău mănâncă la sân constatat, este important să știi că:

1) nu ești singură; multe mămici se confruntă cu asta și 2) nu este neapărat datorită faptului că nu are suficient lapte la fiecare masă. De fapt, majoritatea mămicilor care cred că nu au o rezervă suficientă de lapte, atribuie  acestă concluzie unui comportament normal al bebelușului crezând că acesta nu primește suficient lapte de la sân. Această situație cunoscută ca “lapte perceput insuficient” sau “ rezerva de lapte percepută insuficient”, constituie motivul numărul unu pentru care femeile înțarcă devreme. După generații de hrănire suplimentară, cultura noastră și-a pierdut înțelepciunea comună despre comportamentul normal al unu bebe hrănit la sân. .

Realitatea meselor dese la unii bebeluși înseamnă mult mai mult decât simpla asigurare de nutriție. Există multe motive pentru care bebelușul tău te vrea aproape și să îl hrănești. Prin înțelegerea acestor motive te ajutăm să te simți în largul tău, ca bebelușul tău să se relaxeze și să primești mai multă bucurie din experiența hrănitului la sân.

            De ce mănâncă bebelușul meu frecvent?

Dacă simți că produci destul lapte și bebelușul tău se hrănește suficient, dar totuși mănâncă frecvent, există un număr de factori fizici și emoționali de luat în calcul.  Aceste motive pot fi că bebe:

  1. Învață – Bebelușii au nevoie (un instinct natural) să se hrănească efectiv. Faptul că doresc să mănânce frecvent poate fi un semn că nou născutul tău își perfectioneaza această îndemânare.
  2. Are nevoia de a suge – Bebelușii născuți la termen au un instinct de a suge. Când un bebe suge, cauzează sistemul nervos al acestuia să elibereze hormoni care stimulează digestia. O digestie crescută înseamnă o creștere rapidă.
  3. Îți vede sau miroase sânul – Bebelușii nu mănâncă de la sân doar pentru că le este foame. Știai că mameloanele sânilor tăi conțin glande care secreta ulei ce miroase similar cu lichidul amniotic? Mirosul acestor glande stimulează apetitul și crește instinctul de a suge.
  4. Este suprastimulat – Bebelușii se simt în siguranță și protejați în brațele mămicilor lor, mai ales când sunt hrăniți. Dacă lumea înconjurătoare pe care încearcă să o înțeleagă pare puțin suprasolicitantă, s-ar putea să vrea să mănânce că să scape de haosul din jur.
  5. Are o supărare fizică – de la un stomac supărat, gingii inflamate până la nevoia de a avea urechile desfundate într-un avion, bebelușii găsesc hrănirea ca a fi un mod minunat de a aborda disconfortul fizic.
  6. Trece printr-o fază de creștere rapidă – atunci când trec printr-o fază de creștere rapidă bebelușii  se hrănesc foarte frecvent. Cu cât mănâncă mai mult cu atât mai mult lapte produce sistemul tău. Rezerva ta de lapte se va adapta nevoilor bebelușului tău după o zi sau două.
  7. Te vede că hrănești la sân celălalt copil al tău – Bebelușii, la fel ca și adulții, privesc hrănitul ca un eveniment social. Dacă hrănești la sân mai mulți copii, prin faptul că pe unul îl hrănești poate să îl determine și pe celălalt să vrea să fie hrănit la sân.
  8. Are nevoie de a se reconecta emoțional – pe măsură ce bebe câștigă mai multă independență și petrece mai mult timp departe de mama, poate vrea să se reconecteze printr-un “Check-in” cu o masă, chiar dacă nu îi este foame.
  9. Se îmbolnăvește – bebe știe din instinct că laptele de la tine îi asigură o gamă de anticorpi care îl ajută să se lupte cu boala. Dacă a fost expus unui virus, s-ar putea să se hrănească mai frecvent.
  10. Vrea să se asigure că e o prioritate – unii bebeluși au o dorință sporită de a se hrăni când îl văd pe tata aproape de mama, posibil făcând o declarație că mama e sursa lor de nutriție și suport.

In general, hrănirile la sân frecvente înseamnă doar ca bebele tău normal și sănătos face ceea ce are nevoie pentru a fi fericit și satisfăcut. Totuși dacă ai alte motive să crezi că nu ai suficient lapte pentru nevoile bebelușului tău, produsele noastre More Milk Plus sunt proiectate să sprijine lactația.

            Susținem mămicile și bebelușii cu produse organice certificate ca More Milk Plus

Multe produse Motherlove ca More Milk Plus și Nipple Cream, lucrează împreună pentru a susține mămicile și bebelușii și pot fi foarte eficiente când bebe vrea să mănânce frecvent. Oricare ar fi obiceiurile de hrănire a bebelușului tău, te poți baza pe produsele Motherlove de cea mai înaltă calitate fabricate doar cu cele mai pure ingrediente și ierburi organice certificate.