Abonează-te la Newsletter

*Te ținem la curent cu noutăți și promoții

Achillea Millefolium

Coada șoricelului, a fost folosită tradițional pentru a încetini sângerările și a reduce durerea. De-a lungul istoriei, coada șoricelului, a fost folosită de războinicii care doreau să își calmeze durerile de pe câmpul de luptă. Primele relatări istorice în care apare coada șoricelului sunt din Războiul Troian. Legenda greacă zice că Achile a folosit coada șoricelului pentru rănile sale, de aici denumirea latină „Achillea”.

De ce este folositoare:  Coada șoricelului s-a folosit întotdeauna pentru rănile sângeroase și inflamații, deși exită studii care confirmă că această plantă a fost folosită la tratarea rănilor. În 2018, publicația  Journal of Maternal-Fetal & Neonatal Medicine  a descoperit că există efecte pozitive în folosirea cozii șoricelului în incizii de episiotomie.

Motherlove folosește coada șoricelului în mod special în produsele de top, Balsam pentru Hemoroizi, Balsam pentru Calmarea Iritațiilor și Pulverizator Regenerant pentru Perineu, pentru că planta are efecte antibacteriale și antifungice.

Cum arată:  Coada șoricelului este o plantă aromatică ce crește în poieni și este deseori plantată în grădini. Planta are frunze asemănătoare ferigii și o nuanță gri-verzuie. Are flori galbene sau albe care cresc în ciorchine de aproximativ 4-6 petale cu vârf plat.

Știai că: În mod general, coada șoricelului este o plantă sigură de folosit, dar pot apărea reacții alergice. Motherlove folosește coada șoricelului pentru unele produse de top. Înainte de a consuma suplimente pe bază de plante, consultați-vă cu un medic.

Folosim coada șoricelului în: Balsam pentru Hemoroizi, Pulverizatorul Regenerant pentru Perineu.