Balsamul pentru calmarea iritațiilor

CUNOAȘTE PLANTELE DIN BALSAMUL PENTRU CALMAREA IRITAȚIILOR

Când bebe are pielea  iritata, nu vrei altceva decât să îl faci din nou să se simtă comfortabil.

Balsamul pentru calmarea iritațiilor, Diaper Balm,  este un balsam 100% natural și eficient. Produs in proporție de 96%  din produse organice certificate este ideal pentru nou-născuți și compatibil cu orice scutec deoarece nu conține oxid de zinc sau derivate petroliere.

Ne-am gândit să vă prezentăm în cele ce urmează plantele minunate din care este produs acest balsam:

Așa cum îi spune și numele strugurii Oregon (Mahonia aquifolium) este nativ Americii de vest. Este un arbust cu frunze care toamna devin roșii și primăvara înfloresc floare galbena cu terminație spinoasa. Acești spini se transformă în fructe din care se face gem, jeleu sau suc. Rădăcina amară de culoare galbenă conține un număr mare de alcaloizi, printre care si berberină, folosită tradițional pentru proprietățile sale antibacteriale, antimicrobiale și antiseptice. Tot în mod tradițional a fost considerată “purificatoare de sânge”,  tonic hepatic, adjuvant în afecțiuni biliare și un bun remediu in problemele de piele.

  • Coada șoricelului (Achillea millefolium) este o iarbă aromatică care crește în poieni și este nativă multor zone, inclusiv America de Nord. De-a lungul istoriei a fost folosită pentru a reduce sângerarea rănilor , a calma iritațiile pielii si in reducerea discomfortului provocat de pielea aspră, crapată, uscată. Se spune ca mirosul florii de coada șoricelului alungă țânțarii.
  • Smirnă, unul din darurile aduse de cei trei Magi de la rasarit. Este o rășină folosită și de egiptenii antici în îmbălsămarea corpurilor. Smirna este folosită pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice, antiseptice si dezinfectante. Folosită deseori pentru a spăla tăieturi, arsuri și in tratamentul diferitelor infectii ale pielii.
  • Gălbenele Calendula officinalis ) este poate ceea mai întâlnită plantă medicinală datorită faptului că este folosită ca agent  de calmare in multe produse naturale. Este o specie de cultură anuală, cu flori care alternează între galben si portocaliu. Principiile active din gălbenele se pretează pentru tratarea locală a plăgilor de diverse origini, a înțepăturilor de insecte, a degerăturilor și arsurilor, a infecțiilor localizate ale pielii, a plăgilor care se vindecă greu , în terapia acneei precum și pentru ameliorarea tenurilor uscate.  Urmărește-ne pe Facebook & Instagram

Comandă acum Balsamul pentru calmarea iritatiilor !