Abonează-te la Newsletter

*Te ținem la curent cu noutăți și promoții

Zingiber Officinale

Rădăcina de ghimbir este tradișional folosită în Sud-estul Asiei în tonice medicinale și condimente. Deși planta de ghimbir a originat în est, azi găsim ghimbirul peste tot în lume.

De ce este folositoare:  Rădăcina de ghimbir este cunoscută a fi benefică pentru efectele pozitive asupra disconfortului gastrointestinal, dureri ale mușchilor și grețuri. Compușii fenolici din rădăcina de ghimbir sunt cunoscuți pentru a ajuta iritațiile gastrointestinale și producția de bilă.

Cel mi cunoscut efect al rădăcinii de ghimbir este reducerea grețurilor și calmarea stomacului iritat. Ghimbirul conține în mod natural compuși cu 6-shogaol (?), care sunt antioxidanți potenți petnru organism. Ghimbirul conține gingerol, un anti-inflamator și antioxidant.

Motherlove folosește rădăcină de ghimbir în Amestecul pentru Grețuri pentru a ajuta la alinarea simptomelor de greață și disconfort abdominal din timpul sarcinii. Ghimbirul poate fi valorificat pentru a ajuta la calmarea unui stomac iritat și în același timp liniștitor și blând.

Cum arată:  Planta de ghimbir este o plantă perenială care poate atinge 1,2 m înălțime. Ca o plantă anuală, ghimbirul poate crește în cele mai multe locuri și în oricare anotimp. Ghimbirul are o tulpină lungă, un rizom (tulpină subterană) comestibil, frunze proeminente și capete înflorate. Florile plantei de ghimbir sunt sub formă de conuri, pale și au culoare galbenă. rădăcina de ghimbir este tradițional cultivată și folosită ăn scopuri medicinale și culinare.

Știai că: Rădăcina de ghimbir este general sigură de folosit deoarece este folosită în general ăn ceaiuri și condimente. Ar trebui să consulți un medic înainte de a utiliza suplimentele pe bază de plante în timpul sarcinii.

Folosim ghimbirul în: Amestecul pentru Grețuri