hamamelis

Hamamelis Virginiana

Hamamelis este o plantă populară folosită în tratamentele topice. Efectele sale astringente asupra pielii, poate fi folosită în combaterea acneei, iritațiilor și hemoroizilor. Planta mai poate fi folosită la oprirea sângerărilor și limitarea cicatrizării pielii, dar încă mai este nevoie de cercetări pentru a descoperi mai multe detalii despre proprietățile vindecătoare ale acestei plante.

hamamelis

De ce este folositoare: este folosit deseori pentru a calma discomfortul cauzat de hemoroizi. Deși studiile sunt limitate, hamamelis este considerat un anti-inflamator puternic ce ajută la reducerea simptomelor dureroase ale hemoroizilor.

Frunza și scoarța acestei plante conține tanini astringenți, ceea ce îi dă acestei plante proprietăți anti-inflamatorii. De aceea, frunzele și scoarța sunt recoltate pentru a crea o gamă largă de produse reducătoare de durere cum ar fi cremele sau medicamentele. Motherlove folosește strategic această plantă în Balsamul pentru Hemoroizi și Pulverizatorul regenerant pentru Perineu (pentru a calma corpul după naștere).

Cum arată: este un arbust ce crește în solurile bogate ale coastei de est ale Statelor Unite ale Americii. Frunza de hamamelis are forma de stea, iar toamna are o gama largă de culori, de la galben până la roșu. Fructele acestui arbust sunt rotunde și înarmate cu proiecții. Aceste proiecții aruncă sămânța în jurul plantei pentru a se înmulți.

Știai că: Motherlove folosește planta pentru produse destinate calmării pielii. Deși hamamelis a fost folosit în siguranță ca un tratament pe bază de plante, pot apărea reacții alergice.

Folosim hamamelis în: Balsamul pentru Hemoroizi, Pulverizatorul regenerant pentru Perineu.

Urmărește-ne pe Facebook & Instagram