Abonează-te la Newsletter

*Te ținem la curent cu noutăți și promoții

Mentha X Piperita

Menta poate fi folosită pentru aroma, gustul și compușii chimici care pot calma discomfortul intern. Planta versatilă a fost folosită de secole și a fost documentată istoric de civilizațiile antice în Grecia, Egipt și Roma. Menta își are originile în zonele umede ale Europei și Americii de Nord, dar azi crește pente tot în lume și este folosită în mii de produse de zi cu zi.

De ce este folositoare:  Cercetătorii au atribuit menta ca un ameliorator al simptomelor sindormului de colon iritabil, cum ar fi constipația și balonarea. Menta are compuși chimici cum ar fi mentolul (anti-spasmic), mentonul (anti-inflamator), betacariofina (ati gaze) care ajută la alinarea disconfortului gastrointestinal.

Motherlove folosește menta în Amestecul pentru Grețuri, ca să ajute disconfortul digestiv care este natural sarcinii. Menta nu este doar cunoscută pentru proprietățile sale de alinare a discunfortului intestinal, dar s-a documentat că ajută la calmarea mușchilor stomacului și luptă împotriva simptomelor grețurilor.

Cum arată:  Menta are tulpini pătrate și frunze verde-închis. Menta este o plantă perenială aromatică ce poate fi cultivată atât în scopuri medicinale, cât și culinare. Menta face parte din familia mentei (Lamiaceae) și este un hibrid atât de mentă de apă cât și sub formă de lanț.

Știai că: Menta este în mod general sigură de folosit, deoarece este atât de întâlnită în mâncare și arome. Deși este foarte comună, ar trebui să te consulți cu un medic înainte de a ingera suplimente pe bază de plante în timpul sarcinii.

Folosim menta în: Amestecul pentru Grețuri