Abonează-te la Newsletter

*Te ținem la curent cu noutăți și promoții

Plantago Spp.

Există peste 250 de sprecii de pătlăgină cunoscute. Plantago major este de departe cea mai cunoscută și cea mai distribuită din această familie, mai ales datorită proprietăților sale de vindecare dietetice si topice. Chiar dacă știi sau nu, pătlăgina este folosită într-o gamă largă de tratamente medicale, inclusiv constipația, răcelile, boli ale pielii și chiar pișcaturi de insecte.  

De ce este folositoare:  Frunzele de pătlăgină au componente bioactive importante, cum ar fi catalpol, aucubin și actosid, ceea ce face din această plantă o sursă importantă de antioxidanți și anti-inflamatori. Datorită acestor proprietăți, pătlăgina poate fi utilizată în tratarea și dezinfectarea rănilor, motiv pentru care mai este numită „plasturele naturii”.  

Pătlăgina conține, conține mucus calmant care reduce durerea și mâncărimile și formează o barieră protectoare pe răni. Datorită proprietății de a extrage toxinele din piele, pătlăgina poate fi folosită la calmarea tăieturilor dureroase, la scoaterea așchiilor sau a sticlei din piele. Pătlăgina poate fi folosită pentru calmarea vânătăilor dureroase sau a hemoroizilor.

Motherlove folosește strategic proprietățile calmante și dezinfectante ale pătlăginei în Balsamul pentru Hemoroizi și în multifuncționalul Balsam Verde.

Cum arată:  Pătlăgina are o rozetă de frunze rotunde, cu vene mari pe tulpini scurte și plate. Tulpina semințială este fără frunze și crește în gradini și curți. Deși frunzele sunt cele mai recoltate datorită proprietăților, florile acestei plante pot fi folosite în ceaiuri pentru a vindeca gâtul iritat.

Știai că: Folosim pătlăgina exclusiv pentru uz extern.

Folosim pătlăgina în: Balsamul Verde și Balsamul pentru Hemoroizi.