SCHINDUF

Trigonella Foenum-Graecum

SCHINDUF

Schinduf-ul este folosit de mii de ani și este un ingredient foarte favorizat în medicina chineză de secole. Pe lângă proprietățile medicale, este utilizat ca și condment, agent de îngroșare și ingredient principal în săpunuri și șampoane.

SCHINDUF

De ce este folositoare: este un galagtagog natural, adică stimulează producția de lapte matern. Motherlove îl folosește în gama de produse More Milk Plus.

Câteva studii susțin teoria că ar fi o plantă care stimulează lactația. În 2018 s-a publicat un studiu în  Breastfeeding Medicine, în care mame care au băut ceai de schinduf au fost comparate cu mame care nu au băut ceaiul. Studiul a concluzionat că mamelor care au băut ceaiul le-a crescut rezerva de lapte(?) în comparașie cu celălalt grup și astfel bebelușii au reușit să ia în greutatea mai rapid. Trebuie precizat că în acest studiu există multe variabile și că nu se poate confirma eficiența plantei ca și galactagog 

Cum aratăeste o plantă anuală ce crește la o înalțime de aproximativ 30-45 cm. Se identifică prin ramuri de frunze grupate câte trei și produce păstăi în care se găsesc semințele de culoare galben-maroniu. Provine din familia mazării la fel ca și fasolea și mazărea.

Știai că este relativ sigur de consumat, dar poate produce supărări gastrice sau gazinitate.  Femeile care suferă de hipertiroidism sau sunt dependente de insulină trebuie să consume schinduf cu atenție.Fi sigură că asculți recomandarea unui medic înainte de a folosit orice produs natural pe bază de schinduf.

Folosim schinduf în: Gama de produse More Milk Plus

Urmărește-ne pe Facebook & Instagram