Abonează-te la Newsletter

*Te ținem la curent cu noutăți și promoții

Trigonella Foenum-Graecum

Schunduf-ul este folosit de mii de ani și este un ingredient foarte favorizat în medicina chineză de secole. Pe lângă proprietățile medicașe, schinduf-ul este utilizat ca și condment, agent de îngroșare și ingredient principal în săpunuri și șampoane.

De ce este folositoare: Schinduf-ul este un glglctagog natural, adică stimulează producția de lapte matern. Motherlove folosește schinduf în gama de produse More Milk Plus.

Câteva studii susțin teoria că schinduf-ul ar fi o plantă care stimulează lactația. În 2018 s-a publicat un studiu în  Breastfeeding Medicine, în care mame care au băut ceai de schinduf au fost comparate cu mame care nu au băut ceaiul. Studiul a concluzionat că mamelor care au băut ceaiul le-a crescut rezerva de lapte(?) în comparașie cu celălalt grup și astfel bebelușii au reușit să ia în greutatea mai rapid. Trebuie precizat că în acest studiu există multe variabile și că nu se poate confirma eficiența schinduf-ului ca și galactagog 

Cum aratăSchinduf-ul este o plantă anuală ce crește la o înalțime de aproximativ 30-45 cm. Se identifică prin ramuri de frunze grupate câte trei și produce păstăi în care se găsesc semințele de culoare galben-maroniu. Schinduf-ul provine din familia mazării la fel ca și fasolea și mazărea.

Știai că Schinduf este relativ sigur de consumat, dar poate produce supărări gastrice sau gazinitate.  Femeile care suferă de hipertiroidism sau sunt dependente de insulină trebuie să consume schinduf cu atenție.Fi sigură că asculți recomandarea unui medic înainte de a folosit orice produs natural pe bază de schinduf.

Folosim schinduf în: Gama de produse More Milk Plus