cezariana facebook

SFATURI DESPRE CUM SĂ ALĂPTEZI DUPĂ CEZARIANĂ

cezariană

Multe Mămici sunt îngrijorate de faptul că alăptatul va fi mai dificil după nașterea prin cezariană. Există un sâmbure de adevăr – nașterile prin cezariană sunt niște operații chirurgicale abdominale majore, iar medicația administrată poate afecta organismul – majoritatea mamelor care doresc să alăpteze după o naștere prin cezariană pot avea o poveste de succes.

Chiar mai mult, alăptatul după cezariană poate avea un efect de îmbunătățire a stării de spirit și crează o legătură între mamă și bebe. Dacă nașterea bebelușului tău a fost neașteptată sau ai avut parte de o traumă, alăptatul poate fi foarte vindecător atât pentru tine cât și pentru bebe.

Descoperă câteva sfaturi care să te ajute să alăptezi după nașterea prin cezariană:

  1. Alege un spital care încurajează alăptatul

Dacă știi din timp că vei avea parte de o naștere prin cezariană, încearcă să alegi un spital care este recunoscut pentru încurajearea mămicilor să alăpteze. Aceste spitale sunt mai susceptibile să îți ofere timp optim cu bebe și vor încuraja alăptarea în timpul îngrijirilor. Spitalele prietenoase cu bebelușii sunt obligați să pună în aplicare politici care să încurajeze alăptarea, cum ar fi utilizarea limitată a suplimentarii cu formulă, în timp ce încurajează practicile de „îngrijire în cameră”.

  • Alăptează după naștere cât de repede cu putință

Studiile arată corelații între nașterile prin cezariană și o întârziere în începerea producției de lapte. Unul dintre modurile în care poți acționa în acest sens este să alăptezi curând după naștere, ceea ce îți încurajează corpul să înceapă procesul de producție a laptelui. Dacă nu poți alăpta imediat, este în regulă! Dar, poate dorești să ceri ca bebelușul tău să fie adus cât mai curând posibil. Dacă tu sau bebe aveți o problemă medicală care face imposibilă asistența medicală imediată, cere o pompă sau o mână expresă, astfel încât să poți stimula producția de lapte.

  • Practică contactul piele-pe-piele

Un alt mod dovedit de a stimula producția de lapte și de a încuraja alăptarea este contactul piele pe piele. Chiar și atunci când bebelușul nu este alăptat, dezbracă-l în scutec și lăsă-l să doarmă pe piept. S-ar putea să descoperi că bebelușul se trezește și începe să caute sânul. Contactul piele pe piele poate ajuta la stimularea instinctelor naturale de alăptare.

  • Încearcă poziții de alăptare diferite

La început, va trebui să eviți pozițiile de alăptare care plasează bebelușul direct pe cicatrice. Nu îți face griji pentru că nu poți alăpta în poziții tradiționale – există multe alte modalități de a alăpta fără a irita cicatricile chirurgicale. De exemplu, poți încerca să te așezi pe o parte, unde tu și copilul tău vă puteți odihni burtică la burtică. Poți încerca, de asemenea, poziția de fotbal, unde copilul tău este înfășurat orizontal în jurul părții corpului și mănâncă în acest fel. Puteți încerca, de asemenea, diferite aranjamente de perne pentru a face aceste poziții mai confortabile, iar obținerea unui ajutor din partea unui consultant in lactație poate face minuni!!!

  • Alăptează frecvent

Un alt mod dovedit de a te asigura că aprovizionarea cu lapte este la început, este să alăptezi frecvent. Modul în care funcționează producția de lapte este: „cu cât îndepărtezi mai mult lapte, cu atât vei avea mai mult lapte”. Așadar, cu cât bebelușul alăptează mai des, cu atât alimentația cu lapte va fi mai puternică. Țintește să alăptați urmând indiciile date de bebe, adica la cerere. Nu ezita niciodată să îti hrănești copilul!

  • Cere ajutor la orice problemă din timp

Nu toate problemele de alăptare pe care le ai/ vei avea, sunt/vor fi legate de nașterea prin cezariană.  Dar, deoarece nașterile prin cezriană, au o probabilitate mai mare sa întâmpini denivelări pe drum, ar trebui să fi mai proactivă în a obține ajutor pentru orice problemă de alăptare pe care o întâmpini. Majoritatea spitalelor au consultanți în materie de lactație. Solicită cât mai multe întâlniri cu consultantul în maternitate. Pentru ajutor suplimentar contacteaza un consultant pentru alăptare care te poate ajuta după șederea în spital.

  • Folosește medicamentele cu înțelepciune

Nu dorești să administrezi mai multe medicamente decât ai nevoie, dar de asemenea, nu dorești să eziți să iei orice medicament pentru durere prescris de medic pentru a te ajuta in gestionarea durerilor post cezariană. O mamă cu dureri nu va alăpta bine! Trebuie să ști că majoritatea medicamentelor pentru durere sunt compatibile cu alăptarea – contactează medicul sau un consultant în lactație dacă ai probleme.

  • Odihnește-te, odihnește-te, odihnește-te!

Te recuperezi de la o intervenție chirurgicală majoră, deci ai nevoie de odihnă. Îți aduci aminte de toți acei oameni care au spus că vor să te ajute după ce a sosit copilul? Sună-i acum și spune-le că ai nevoie de ajutor. Spune-le să –ți aducă alimente hrănitoare și să păstrezi flaconul de apă umplut (vei fi atât de însetată când alăptezi)! Dacă dorești să fi uimitoarea mamă care este destinată să alăpteze, trebuie să ai mai întâi grijă de TINE.

Amintește-ți, este nevoie de câteva săptămâni pentru a te recupera dintr-o cezariană, așa că ia-o ușor chiar și după ce ajungi acasă. Vestea bună este că odihna în pat prinsă de copilul tău este de fapt bună și pentru alăptare! Așa că mergi mai departe și intră sub plapumă, ține-ți copilul aproape și alăptează, Mămico!

Urmărește-ne pe Facebook & Instagram. Comandă Balsamul calmant după cezariană