SUNĂTOARE

Hypericum Perforatum

SUNĂTOARE

Sunătoarea a fost folosită pentru proprietățile sale de peste 2000 de ani. S-a documentat că încă din Evul Mediu sunătoarea a fost unul din ingredientele favorite pentru poțiunile magice ale vrăjitoarelor și vindecătorilor. Azi este folosită în scopuri medicale și dermatologice.  

SUNĂTOARE

De ce este folositoare: Motherlove o folosește în Balsam calmant după Cezariană, în special pentru proprietățile sale de repararea pielii, calmarea durerilor și sprijinul în repararea nervilor.   

Botanistul Mary Bove, explică: „Planta este cunoscută pentru proprietățile sale în calmarea durerii”, atât extern, cât și intern (LaLuzerne, 2013). 

Aplicată topic este cunoscută pentru proprietățile sale de grăbire a vindecării rănilor, arsurilor și cicatricelor. Planta este capabilă să susțină vindecarea, deoarece este atât hipericină, cât și hiperforină, care prezintă proprietăți antimicrobiene și anti-inflamatorii. Într-un anumit studiu, a fost folosită pentru aplicații dermatologice, iar concluzia a sprijinit folosirea uleiului de sunătoare pentru tratamente ale pielii.

Cum arată: Este clasificată ca o plantă ce înflorește vara. Deși perioada de înflorire este una destul de cunoscută, planta poate crește aproape peste tot în lume. Se poate identifica prin florile galbene în formă de stea.

Știai că: Sunătoarea este folosită în Crema pentru Cezariană, care este strict pentru uz topic.

Folosim în: Balsam calmant după Cezariană

Urmărește-ne pe Facebook & Instagram