TĂTĂNEASĂ

Symphytum Officinale

TĂTĂNEASĂ

TĂTĂNEASĂ

De peste 2000 de ani tătăneasa a fost un ingredient esențial în medicina tradițională. Folosofii și părinții folosofiei moderne s-au minunat de plantă și proprietățile sale. Motherlove folosește această plantă pentru producerea Balsamului Verde, datorită presupusei abilități de a grăbi procesul natural de vindecare.  

De ce este folositoare: Rădăcinile de tătăneasă conțin substanțe chimice ca: alantoină și acid rosmarinic, care ajută la refacerea straturilor pielii și reduce durerea rezultată din tăieturi. Tradițional, a fost folosită pentru a calma ariculațiile inflamate, răni și chiar vânătăi.

Cum arată: Este o plantă perenială cu frunze mari de culoare verde închis și păroase. Această plantă se poate identifica dupa florile mici, violet în formă de clopot. În mod interesant rădăcina albă gelatinoasă pare neagră pentru ca animalele să nu o mănânce. Acestă plantă este adaptabilă și crește foarte repede, se poate foarte ușor planta o floare nouă utilizând o bucățică din floarea originală.

Știai că: Din punct de vedere istoric, oamenii au mancat frunzele acesteia ca legume. Datorită schimbarilot chimice ce au apărut în mod natural în plantă, aceasta nu mai este considerată comestibilă. Drept urmare, Balsamul Verde este exclusiv pentru uz extern.

Folosim tătăneasa în : Balsamul Verde

Urmărește-ne pe Facebook & Instagram