vergeturile

Aici găsești câteva remedii naturale pentru prevenția și minimizarea lor.

Vergeturile sunt un rit de trecere pentru majoritatea sarcinilor – 75-90% dintre noi le avem.

Dar vergeturile pot fi câteodată prevenite sau minimizate cu câteva măsuri simple și naturale.

Cum încep vergeturile și cum progresează? Nu e nici o surpriză că vergeturile din timpul sarcinii sunt rezultatul întinderii pielii de pe burtă, sâni și zone asociate. De cele mai multe ori, încep de culoare roșie, roz, violet, maro, maro-soșcat sau maro închis, în funcție de tonul pielii. Mai târziu acestea se transformă în culoarea ablă sau argintie, câteodată cu crestături. Există dovezi că acestea sunt ereditare. Deci dacă mama ta le-a avut, atunci mai mult ca sigur și tu le vei avea. Factori ca sarcina la tinerețe, un bebe mai mare, o creștere în greutate mai mare  sau un indice de masă corporală mai mare sunt asociate cu riscuri mai mari de apariție a vergeturilor.

Odată ce vergeturile au ajuns la culoarea albă sau argintie, de multe ori cu adâncituri, este mai greu de tratat. Dar în stagiile preliminare și chiar înainte ca ele să apară, există câțiva pași simpli și naturali pentru prevenție sau minimizare.

Începe din timp. Așa cum am mai specificat, tratarea pielii înaintea apariției vergeturilor sau în stagiile inițiale, vor crește șansele minimizării lor. Cel mai mare risc al apariției vergeturilor este trimestrul al treilea când burtica ta se întinde cel mai mult, deci începe cu aceste recomandări de la primele zile ale sarcinii.

Hidratează.  Menținerea pielii hidratată o face mai elastică și capabilă să se întindă fără stricăciuni. Hidratarea de câteva ori pe zi cu un produs bogat în uleiuri pe care piele ta le poate absorbi. Produsele pe bază de apă se vor opri pe piele, dar produsele bogate în ulei, ca Balsamul pentru Pântecele Gravidelor și Uleiul pentru Pântecele Gravidelor îți va hidrata piele și o va ține maleabilă.

Hidratează-te. Să te hidratezi nu e bine doar pentru bebe, poate să îți mențină pielea mai puțin uscată și mai elastică. Alege să consumi apă și nu sucuri, acestea îți ridică nivelul glucozei din organism și le lipsește fibra din fruct. Ocolește băuturile pe bază de cafeină pentru ca aceasta contribuie la deshidratare.

Mănâncă sănătos pentru piele. Consideră aceste sfaturi pentru o dietă bogată în vitamine și grăsimi care sprijină pielea, incluzând vitamina A, C, E și acizi grași cu omega 3 și colagen. Constată că suplimentarea de cu vitamina A poate cauza defecte la naștere deci încearcă să îți iei vitaminele din mancare și vitaminele prenatale.

Fă sport pentru o creștere în greutate sănătoasă. Mai sus am menționat că un bebe mai mare și creșterea mare în greutate sunt asociate vergeturilor. Nu toată creșterea în greutate din timpul sarcinii este în controlul nostru, dar un program de exerciții aprobat de medicul tău poate să te ajute să îți menții greutatea în limite sănătoase, scăzând riscul apariției vergeturilor. Dacă suferi de diabet gestațional ai riscul de a avea un bebe cu o greutate mai mare, lucrând împreună cu medicul tău în controlarea nivelului de glucoză este un  mod eficient de a controla greutatea bebelușului și de a preveni vergeturile.

Controlează mâncărimile cu plante calmante. De multe ori ai mâncărimi din cauza vergeturilor și scărpinându-le poate cauza mai multe stricăciun pentru pielea ta. Alege un balsam hidratant care conține plante calmante pentru piele iritată. Balsamul pentru Pântecele Gravidelor și Uleiul pentru Pântecele Gravidelor conține plante cum ar fi mușețelul și florile de gălbenele care în mod natural calmează pilelea iritată.

Rămâi la ingredientele sigure.  Fii sigură că ingredientele din balsamul hidratant pe care îl folosești nu conține chinicale nocive. Balsamul pentru Pântecele Gravidelor și Uleiul pentru Pântecele Gravidelor au calificative “zero” (cele mai sigure) în baza de date a Grupului de Lucru pentru Mediu Skin Deep.

Poți investiga și alte tratamente și tratamente topice folosind ingrediente chimice, dar pentru prevenția și minimizarea vergeturilor naturale, Motherlove recomandă acești pași. Sursă Motherlove.com