pielea uscata

PLANTE PENTRU PIELEA USCATĂ IARNA!

Pe măsură ce temperaturile scad și pielea noastră devine mai predispusă la uscăciune, crăpături și roșeață, gândurile noastre se îndreaptă spre unele plante care pot proteja și calma în acest sezon.

Aerul uscat din sistemele de încălzire, vânturile de iarnă și chiar șervețelele ne pot face pielea uscată și iritată. Iată câteva plante medicinale pentru a vă menține pielea sănătoasă:

Gălbenelele sunt o plantă vindecătoare pentru toate scopurile, folosite pentru a opri sângerarea, spălarea rănilor, vindeca tăieturi, pielea uscata, abcese, erupții cutanate, piele crăpată și eczeme. Sunt un ingredient al multor produse Motherlove, inclusiv Balsam pentru îngrijirea mameloanelor și Balsam Verde.

Măceșele (sămânța florii de trandafir) sunt cunoscute pentru hidratarea pielii și sunt minunate de utilizat pentru spălarea feței, aburi și băi de plante. Uleiul de măceșe ajută, de asemenea, la prevenirea cicatricilor. Măceșele au un conținut ridicat de vitamina C. Sunt un ingredient în multe dintre produsele noastre, inclusiv Uleiul și Balsamul pentru pântecele gravidelor.

Mușețelul este o plantă pe care s-ar putea să o cunoașteți sub formă de ceai, dar este, de asemenea, o plantă antiinflamatoare care este utilizată și pe răni, erupții cutanate, piele solzoasă, arsuri solare și arsuri de vânt, pentru a hidrata pielea și pentru a reduce ridurile. Veți găsi mușețel în multe dintre produsele noastre, inclusiv Uleiul și Balsamul pentru pântecele gravidelor.

Rădăcina de nalbă mare înmoaie pielea uscată și calmează iritațiile acesteia. Este benefică și pentru răcelile de sezon. Ceaiul este calmant pentru membranele mucoase, glandele umflate și iritațiile tractului respirator, gastro-intestinal și urinar. O veți găsi în Balsam pentru îngrijirea mameloanelor și Balsam Verde.

Apa – Bine, nu este o plantă, dar o includem ca un memento că să rămâi hidratată este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a-ți menține pielea fericită. Folosirea unui umidificator poate atenua, de asemenea, efectele aerului uscat.

Și oricum alegeți să vă liniștiți pielea în timpul iernii, asigurați-vă că nu utilizați produse care conțin substanțe chimice care vă pot irita pielea în continuare.

Urmărește-ne pe Facebook & Instagram